Nordprojektering

English

’’Nordprojektering svarar direkt, det blir inga långbänkar. Och så är de mycket skickliga.’’

När Börje Kellner, avdelningschef på Bravida, ska beskriva Nordprojektering med ett enda ord kommer svaret spontant.

– Erfarenhet. De kan sina grejer. Med dem får man en stabil och engagerad partner som man kan lita på.

I Kiruna skapas en helt ny stadskärna. Nya fastigheter byggs för att ersätta de som berörs av stadsomvandlingen. Kvarter 6 ska inrymma hotell, parkeringsgarage, butiker och restauranger och stå klar om två år. Service- och installationsföretaget Bravida ansvarar för helheten gällande ventilation, vatten, el, styr- och övervakningsteknik, sprinkler och värme. För utredning och planering av tekniklösningarna valde man Nordprojektering i Luleå. Ulrika Keisu är uppdragsansvarig.

– Det är riktigt spännande att få vara med i stadsomvandlingen, säger Ulrika. Ja, helt unikt egentligen. Kvarter 6 är ett omfattande projekt där vi arbetar tätt ihop med entreprenören, byggare och arkitekter.

Initialt hörde Bravida sig för med flera projekteringskonsulter. Nordprojektering var snabba att lämna konkreta förslag utifrån kraven och företaget hade dessutom varit med i flertalet hotellbyggen tidigare.

– Så valet var ganska lätt. Med dem kunde vi se fram emot ett stabilt och smidigt samarbete, säger Börje.

Snabba svar

Det fanns fler anledningar att jobba med Nordprojektering.

– Först och främst för de totalt sett bästa lösningarna, både för ekonomin, rent installationsmässigt och för arbetsmiljön, säger Börje. Dessutom är deras organisation stark och medarbetarna kunniga.

Byggbranschen har generellt kommit långt i sitt miljöarbete och Bravida har höga ambitioner på området. Det är därför viktigt med samarbetspartners som har kompetens inom hållbart byggande.

– Nordprojekterings lösningar håller i långa loppet. De har koll på framtidens miljökrav.

Inga långbänkar
På frågan om han skulle rekommendera Nordprojektering till andra i branschen svarar Börje med ett skratt:

– Nej, för då skulle de ju aldrig vara lediga när vi behöver dem!

– Skämt åsido, fortsätter han. Självklart skulle jag förorda dem. Du får svar direkt, det blir inga långbänkar och de är mycket skickliga. Vi har bara goda erfarenheter av Nordprojektering.

Dela innehållet: