Nordprojektering

English

Nordprojektering skapar helhetslösningar för vvs till ny klinik i Stockholm

Nordprojektering är en teknikkonsult som utreder och planerar hållbara tekniklösningar i framkant för el, vvs och energi. Vi skapar just nu anpassade system till en ny klinik för plastikkirurgi i huvudstaden.

Nordprojektering är verksamt främst i länet men har uppdrag i hela landet. Läkarmottagningen som företaget arbetar med just nu ligger i centrala Stockholm. Det ska byggas tre operationssalar med tillhörande utrymmen i lokaler som tidigare varit skola.

Vår konsultfirma har rykte att vara en kunnig och pålitlig problemlösare, med alla kompetenser inom el, vvs och energi under ett och samma tak. Vi fick förfrågan att utreda och planlägga vvs-installationerna till den aktuella kliniken av en samarbetspartner, som i sin tur ombetts att rekommendera bästa projekteringsfirman. 

Helhetslösningar i framkant 
Björn Ylipää är vvs-konstruktör på Nordprojektering. Han har lång erfarenhet som projektledare för omfattande installationsprojekt i vårdmottagningar.

– Det som är speciellt med sjukvården är de höga kraven på inomhusklimat och renlighet. Vi hjälper mottagningar med ändamålsenliga utrymmen som kan hållas kliniskt rena. 

I operationssalar måste luften vara torr och ha rätt temperatur. En anläggning kyler ner och avfuktar inluften för att sedan värma upp den igen, innan den leds in i byggnaden. Björn väljer den kylmaskin som passar bäst för lokalerna och ritar även vatten- och avloppslösningar samt ett helt nytt sprinklersystem till kliniken.

– Våra kunder uppskattar att vi kan ta på oss alla delar i ett sådant här byggprojekt. De får en enda kontaktperson istället för flera och samarbetet med oss blir både tryggt och smidigt. Vår rutin och erfarenhet har också stor betydelse, särskilt i komplicerade byggen som det här, mitt i en trång och ruschig miljonstad.

Attraktiv arbetsplats 
Björn har arbetat på Nordprojektering i nästan tjugo år och är också delägare. 

– Det som gör mitt jobb så intressant är att vi i första hand konkurrerar med kvalitet. Våra kunder vet att vi har de duktigaste medarbetarna och att vi kan leverera hållbara, kostnadseffektiva lösningar som marknaden efterfrågar.

Många lockas till Nordprojektering, just på grund av kvalitetstänket. En nybakad konstruktör, som är nyfiken och vill utvecklas, blir fort duktig på sitt jobb tillsammans med erfarna kollegorna. 

– Vi gillar att ta emot unga talanger och hjälpa dem framåt. Det berikar också firman och är lärorikt för oss som varit med ett tag. Vår filosofi är att ständigt dela kunskap och erfarenheter med varandra och på så sätt bli bättre för varje dag. Allt för att kunna vässa vårt erbjudande till kunderna.

Dela innehållet: