Nordprojektering

English

Nordprojektering har lång, samlad erfarenhet och bred kompetens. Tillsammans kan vi lösa det mesta.

Stora investeringar görs inom industrin i Norrbotten och behovet av arbetskraft och nya bostäder ökar. Med sin breda specialistkompetens deltar Nordprojektering i en rad fastighetsprojekt runt om i länet. Just nu projekterar byggkonsulten för el och vvs till nya kontor, lägenheter och publika verksamheter vid västra stranden i Luleå.

Nordprojektering har lång erfarenhet av el- vvs- och energiprojektering i en mängd olika sorters byggnader och anläggningar. Bolaget är en trygg, lösningsorienterad samarbetspartner med korta beslutsvägar och nära till medarbetarna. Emil Lindgren är uppdragsledare för projektering av el- och telesystem.

–  Västra stranden är ett spännande projekt och den stora solcellsanläggningen på den första byggnaden är särskilt intressant. Anläggningen innehåller system för att optimera energianvändningen, en relativt ny teknik där vi kunnat bidra med vår expertkunskap. Fastigheterna ska inrymma en rad skilda verksamheter och när alltihop är klart kommer totalt fyra nya byggnader att stå här.

Skilda verksamheter och behov
Etapp ett, en fastighet med kontor och garage, är i stort sett inflyttningsklar. Nordprojektering jobbar nu vidare med etapp två som blir lägenheter och garage i två våningar och etapp tre, en fastighet där lägenheter, gym, hotell och restaurang ska inrymmas. Ulrika Keisu ansvarar för projektering av ventilation, värme, sanitet, kyla och sprinkler.

– Sista delen, etapp tre, är också den största utmaningen där många skilda verksamheter och behov ska samsas. Vi har stor vana att arbeta med den typen av projekt där stort kunnande och mycket samordning krävs för att få allt att fungera.

– På Nordprojektering har vi högt ställda energi- och miljömål och det är en ambition vi delar med entreprenören Diös. Därför känns det extra inspirerande att vara med och bidra här på västra stranden.

Plats för utveckling
Både Emil Lindgren och Ulrika Keisu har arbetat länge på Nordprojektering och de trivs med jobbet och kollegorna.

– Här får vi hela tiden lära nya saker, utvecklas och bidra med vår kompetens i roliga samarbeten, spännande nybyggen och ombyggnationer. På Nordprojektering finns ett brett kunnande bland oss medarbetare och tillsammans kan vi lösa det mesta.

Dela innehållet: