Nordprojektering

English

Nordprojektering huvudansvarig elprojektör när Duroc Rail storsatsar på Luleå industripark

Duroc Rail är Sveriges ledande specialist på underhåll och service av järnvägshjul. Nu påbörjar bolaget flytt av kontor, verkstad och maskiner från befintliga lokaler i Svartöstan till en helt ny byggnad på Hertsöfältet vid Luleå industripark. Nordprojektering är huvudansvarig för elprojekteringen i de nya industrilokalerna.

Nordprojektering har varit med sedan planeringsfas av de nya lokalerna som ska stå klara i slutet av 2025. Emil Lindgren, uppdragsansvarig för elprojektering, är inspirerad inför uppgiften.

– Det är en hel installationstung produktion med mycket teknikintensiv utrustning som ska flyttas och anslutas i en helt ny byggnad. Projektet är spännande och det känns roligt att få vara med och stötta med vårt kunnande från start till mål i ett så här intressant byggprojekt.

Industriprojekt för en grön framtid
Inom ramen för Luleå industripark på Svartön växer ett helt nytt företagskluster, bit för bit. I takt med omvärldens stigande efterfrågan på hållbart framställda produkter, fossilfri energi och miljövänliga transporter investeras miljardbelopp i nya, gröna industrier.

– Jag ser med stolthet hur vårt län och hela norra delen av vårt land är ledande i den gröna industriomställningen. Det känns extra spännande att vara del i Duroc Rails intressanta flyttprojekt till framtidens industripark.

Långsiktigt samarbete
Emil Lindgren ser även synergieffekter i samarbetet med järnvägsspecialisten.

– Vi på Nordprojektering gillar den här typen av uppdrag, där vi får arbeta långsiktigt och i nära samarbete med moderna och kompetenta industribolag som Duroc Rail. Vi hoppas få knyta nya kontakter och fler möjligheter att bidra med vår expertis i intressanta projekteringsuppdrag inom industrin framöver.

Dela innehållet: